Coriandru boabe 300g

15,21 lei

 

Coriandru boabe: este o planta populara in intreaga lume care creste in zonele temperate si tropicale.
Cuvântul coriandru descrie întreaga plantă: frunze, tulpini, semințe si radacina. Când vorbim despre coriandru,  cei mai mulți oameni se referă la semințele plantei, rotune, mici, de culoare maronie, care sunt folosite drept condiment. Frunzele plantei sunt numite frecvent patrunjel chinezesc sau cilantro  (cuvântul spaniol pentru coriandru). Frunzele și semințele mature de coriandru au un gust complet diferit și nu pot fi înlocuite între ele. Boabele de coriandru au un gust plăcut, cald, dulce amarui si usor picant.

Utilizare

Aroma boabelor de coriandru se potriveste foarte bine cu chimenul. De aceea in multe retete se folosesc cantități egale din cele două condimente. Frunzele de coriandru (cilantro) au o aroma distincta si un gust proaspat, floral si aroma de lamaie. In multe retete inlocuiesc frunzele de patrunjel. Rădăcina de coriandru se utilizeaza in curry thai, aducand un plus de gust usor intepator. Boabele de coriandru se folosesc pentru aromatizarea diverselor tipuri de saramura pentru muraturi. Boabele de coriandru macinate se folosesc la supe, tocanite, preparate din legume sau carne. Coriandrul macinat face  parte din multe amestecuri tradiționale de condimente din bucătăria indiană, din Orientul Mijlociu și Africa.

Valori nutriționale medii pentru 100 g.produs:

– calorii:             298 kcal
– grasimi totale: 17.77 g.;- din care acizi grasi saturati: 0,99 g
– total carbohydrate:  54.99 g.;  din care zaharuri: 0,64 g
– proteine: 12.37 g
– fibre:  41.90 g
– sare: 35 mg (natural sodium)

Descriere

Coriandru boabe: este o planta populara in intreaga lume care creste in zonele temperate si tropicale.
Cuvântul coriandru descrie întreaga plantă: frunze, tulpini, semințe si radacina. Când vorbim despre coriandru,  cei mai mulți oameni se referă la semințele plantei, rotune, mici, de culoare maronie, care sunt folosite drept condiment. Frunzele plantei sunt numite frecvent patrunjel chinezesc sau cilantro  (cuvântul spaniol pentru coriandru). Frunzele și semințele mature de coriandru au un gust complet diferit și nu pot fi înlocuite între ele. Boabele de coriandru au un gust plăcut, cald, dulce amarui si usor picant.

Utilizare

Aroma boabelor de coriandru se potriveste foarte bine cu chimenul. De aceea in multe retete se folosesc cantități egale din cele două condimente. Frunzele de coriandru (cilantro) au o aroma distincta si un gust proaspat, floral si aroma de lamaie. In multe retete inlocuiesc frunzele de patrunjel. Rădăcina de coriandru se utilizeaza in curry thai, aducand un plus de gust usor intepator. Boabele de coriandru se folosesc pentru aromatizarea diverselor tipuri de saramura pentru muraturi. Boabele de coriandru macinate se folosesc la supe, tocanite, preparate din legume sau carne. Coriandrul macinat face  parte din multe amestecuri tradiționale de condimente din bucătăria indiană, din Orientul Mijlociu și Africa.

Valori nutriționale medii pentru 100 g.produs:

– calorii:             298 kcal
– grasimi totale: 17.77 g.;- din care acizi grasi saturati: 0,99 g
– total carbohydrate:  54.99 g.;  din care zaharuri: 0,64 g
– proteine: 12.37 g
– fibre:  41.90 g
– sare: 35 mg (natural sodium)